Ermenistan askeri, Azerbaycan'a saldırdı, savaş çıkabilir! Ermenistan askeri, Azerbaycan'a saldırdı, savaş çıkabilir!
 Almanya’da kurulan ilk sivil toplum kuruluşumuz olan Yurtdışında Giresun Derneği düzenlenen tören ile yeni genel merkezini hizmete açtı.

Uzun yıllar bir merkezi olmayan ve atlattığı badireler sonucu geldiği noktada büyük sıkıntılar yaşayan Giresun’un yurtdışında kurulan ilk derneği Yurtdışında Giresun Derneği büyük bir katılımcı topluluğu ve protokolün katılımı ile yeni dernek merkezi ve lokali Duisburg’da açıldı.


Açılışa Almanya’da kurulu bulunan en büyük sivil toplum kuruluşu olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Sosyal Dayanışma Merkezi Başkanı Ali Özdemir, Mülheim Giresunlular Kültür ve Uyum Derneği Başkanı Aydın Petekçi, Karadeniz Giresunlular Bw Derneği Başkanı Cevat Öksüz, Avrupa Giresun Derneği Başkanı Metin Çoban, Kıtalar Arası Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Şentürk, Giresun gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Yurtdışında Giresun Derneği Eski Başkanları Mehmet Aksu, Muzaffer Kır, Ali Hamurcuoğlu, Sanatçı Serkan Özer, Kemençe Sanatçısı Ulvi Günay, İş Adamı Giresun Gönüllüsü Kameraman Naci Nebioğlu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Açılışta saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra açılışa katılanlara hitaben dernek yönetim kurulu başkanı Barış Gül bir selamlama konuşması yaptı.

Yurtdışında Giresun Derneği Başkanı Barış Gül ” Bugün burada 25 yaşında bir Giresun çınarının gölgesinde toplandık. Bizlerden önce bu dernekte kurucu üye olarak ve yöneticilik yapmış bütün büyüklerimi ölmüşlerini rahmetle halen sağ olanları ise Allahtan sağlıkla nice yıllarda birlikte olmak üzere anıyorum. Uzak ve yakından bizleri yalnız bırakmayan başta mevkidaşım dernek başkanlarımıza özel olarak teşekkür ediyorum. Sağolsunlar var olsunlar. Yine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Giresunlu büyüğümüz DİTİB Sosyal Yardımlaşma Merkezi Başkanı Ali Özdemir ağabeyime ve derneğimizin şuanki yerine katkıda bulunan isimlerini sayamadığım bütün sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolsunlar var olsunlar daha byük işlerde memleket hizmetinde birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah.” dedi.

Editör: TE Bilişim