Atatürkçü Düşünce Derneği  Eyüp Şubesi Başkanlığına Asiye kocaman  oy çoğunluğuyla yeniden seçildi.




Başkan Asiye Kocaman yaptığı açılış konuşmasında:

Sevgili Bayanlar ve baylar 
Atatürkçü Düşünce Derneğimizin kongresine hoş gediniz. Hepinize  gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.

Ulu önder Atatürk'ün  şu sözünü hatırlatmak istiyorum; '' Bir Millete özellikle, bir milletin iş başında bulunan yöneticilerine özel istek ve çıkar duygusu, vatanın yüce görevlerinin gerektirdiği duygulardan üstün olursa, memleketin yıkılıp kaybolması kaçınılmaz  bir sondur.'' Mustafa Kemal Atatürk

Öncelikle sizleri Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızı okumaya davet ediyorum dedi.

İstiklal marşının okunmasının ardından kongre başladı.

  


Kongrede Divan Başkanlığı'na Mustafa Telci, katip üyeliklerine Ali Bal ile Gülümser Hınıslı getirildi. ADD Eyüp Şubesi'nde gerçekleştirilen Kongre Yönetim Kurulu Üyeliklerine Asiye Kocaman, Sevgi Akkaya, Bülent Kıdık, Doğan Sevingüler, Yağız Demirkan Filiz Yıldırım Turgut Özgüller getirildi.
Denetim Kurulu Üyeliklerine Ali Bal, Ömer Yıldız, Ahmet Kadri Güremek seçildi. Disiplin Kurulu üyeliklerine Çetin Keskin Mustafa Telci, Mehmet Kamil Güremek seçildi.



YENİ YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI Başkan: Asiye KOCAMAN, Bşk. Yrd: Doğan SEVİNGÜLER, Sayman: Sevgi AKKAYA,Yazman: Filiz YILDIRIM, Üye: Bülent KIDIK, Üye: Turgut ÖZGÜLLER, Üye: Yağız DEMİRKAN


Yeniden 
Başkan seçilen Asiye Kocaman yaptığı açıklama
da;

Eyüp Atatürkçü Düşünce Derneği Kongre üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Üyelerimizin katılımıyla başkanlık seçimini gerçekleştirdik. 
Atamızın dediği gibi '' Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır''

Üyelerimizin gösterdiği ilgi ve alakalı davranışlarına; emeği geçen arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.....
Sevgiler ve Saygılar sunarım.... diyerek konuşmasını bitirdi

Eyüp Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Asiye Kocaman Eyüp (ADD) şubesinin etkinlikleri hakkında bilgi verdi: 


ADD EYÜP Şubesinin ( 2014-2016) Etkinlikleri - 24 Temmuz 2014 EYÜP ADD Şube yönetim kurulu toplantısı kararı ile şube başkanı olarak göreve seçildim. Yerel basında haberimiz yapıldı. - 7 Haziran 2014 de Delege olarak ADD Genel merkezin kurultayına katıldık. - 23 Temmuz 2014’ de İsrail katliamına son slogan ile protesto basın açıklamamız oldu. - 30 AĞUSTOS 2014 ZAFER BAYRAMI ADD EYÜP Şubesi Çelenk Törenini Gerçekleştirdik...

ADD Fatih Şubesi'nin 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI Etkinliğine ADD Eyüp olarak Katıldık... - 25 Eylül 2014 İstanbul Barosu Başkanı Ümit KOCASAKAL ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av, İsmail ALTAY' ı Mustafa KARAGÖZ ile Ziyaret Ettik. - ADD İstanbul Şubelerinin Hükumetin Gerici Ve Bölücü Eğitim Anlayışına Karşı Ortak Basın Açıklaması...

Muhalefet Partilerinin Duyarsızlığına Tepki..ADD'den türbana sert tepki! - 11 Ekim 2014 Kurtuluş Savaşı'nın Efsane Kahramanı MİLİS PİYADE YARBAY GİRESUNLU TOPAL OSMAN (Osman AĞA)''Yaşam Öyküleri ve Fotoğraflarıyla GÖRELE'DEN PORTRELER'' isimli Kitapları hakkında Sn.Seyfullah ÇİÇEK ‘le sohbet edildi. - 19 Ekim 2014 Pazar ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ EYÜP Şubesini Dayanışma Kahvaltısında Üyelerimizle, Arkadaşlarla ve Dostlarla Bir araya geliyoruz. Konuşmacı: Türker ERTÜRK

-28 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramı çelenk törenine katılımda bulunarak gerçekleştirdik. - 29 Ekim 2014 CUMHURİYETİMİZİN 91. yılında Fener Alayı ‘BAYRAĞINI AL GEL’.sloganı ile., Eyüp AAD 'nin düzenlediği fener alayına binlerce kişi katıldı..

- 8 Kasım 2014 TÜRKİYE- KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İŞBİRLİĞİ CEMİYETİ Genel Başkanı Sayın Rüşat AYDOĞAN' ı ziyaret ettik. - 10 Kasım 2014 ADD Eyüp Atamızı Anma Etkinliği için ANITKABİR gezisi düzenledik. - 16 Kasım 2014 TÜRKİYE-KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İŞBİRLİĞİ CEMİYETİ Genel Başkanı Rüşat AYDOĞAN'ın Düzenlediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 31. Kuruluş Yıl Dönümü Şölenine yönetimimiz ve üyelerimizle beraber katılımda bulunduk.
- 14 Aralık 2014 ADD nin Genel Merkezi Toplantısına Katıldık. - 27 Aralık 2014 ADD Fatih Şubesini Yeni Yıl Yemeğine ADD Eyüp adına katılımda bulunduk. - 20 Ocak 2015 ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı ve Yönetim Kurulu üyeleri ADD Eyüp Şubesini ziyarete geldiler. - 24 Ocak 2015 UĞUR MUMCU' yu ANMA Yürüyüşüne ADD EYÜP Şubemiz Yönetimi ve üyeleri ile katılım Sağladık. - 31 Ocak 2015 ADD İstanbul Şubeleri." UĞUR MUMCU da Yaşıyor, MUAMMER AKSOY da"ANMA paneline ADD EYÜP Şubemiz ve Yönetimimiz üyelerimiz katılım sağladık.
- 3 Mart 2015 Eğitim iş Öncülüğünde yapılan 3. Mart Devrim yasası ile ilgili Basın açıklaması na ADD Avrupa yakası olarak destek verdik.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Başkan Hasan Mutlu, Belediyenin borcunu ve projelerini açıkladı Bayrampaşa Belediye Başkanı Başkan Hasan Mutlu, Belediyenin borcunu ve projelerini açıkladı

- 18 Mart 2015 ADD Avrupa Yakası, Çanakkale Zaferinin100. cü yılı Gezisi ‘ GÜNAYDIN ÇANAKKALE RUHU’ sloganı ile gerçekleştirdik. - 23 Mart 2015 ADD 22.Dönem CHP İstanbul Milletvekilli Sn Güldal OKUDUCU Derneğimizi Ziyarette bulundu. - 28 Mart 2015 Ankara ADD Genel Merkezi, Görev süremizde birinci yılımızı doldurmadan 3. kez Şube Başkanlarımız ile birlikte Dayanışma Toplantısı yaptık.
- 29 Mart 2015 KİLİTTAŞI PROGRAMI Ulusal Kanalda Kadınların Siyaset ve Örgütlü Dernek Çalışmalarındaki Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm konuları üzerine katılımda bulunduk.
- 14 Nisan 2015 İstanbul ADD Şubeleri Genel Başkan Tansel Çölaşan' In Başkanlığında TMMOB ‘Siyaset Okulu’ programına katılımda bulunduk. - 23 Nisan 2015 ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMININ 95.yılı ADD EYÜP Şubesi Çelenk Törenini Nisan yağmurun eşliğinde Gerçekleştirdik. - 24 Nisan 2015 ADD İstanbul Şubeleri Ermeni Soykırımı Tarihi bir YALANDIR ! yürüyüşünü Taksim’ de gerçekleştirdik.

- 26 Nisan 2015 ADD Eyüp, Türkiye- Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti'nin Davetlisi olarak katıldığımız Gece de Derneğimize ve Şahsıma Ödül vererek Onore ettiler.

- 30 Nisan 2015 ADD EYÜP Şubesi Olarak Yönetim Kurulumuzla beraber MHP EYÜP İlçe Başkanı Sn. Halil FEYİZOGLU' nu ziyarette bulunduk. - 1Mayıs 2015 ADD EYÜP, Kastamonu Konfederasyonu Bşk. Sn. H. Selami ÇELEBIOGLU' nu Ziyaret ettik. - 19 Mayıs 2015 ATATÜRK 'ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMIMIZIN 96. Yılını EYÜP Kaymakamlığında çelenk töreni ile gerçekleştirdik. - 19 MAYIS 2015 MUSTAFA KEMAL YÜRÜYÜŞÜMÜZ Alibeyköy’den başlayarak EYÜP Kaymakamlığın önünde İstiklal Marşımızla noktaladık. - 4 Temmuz 2015 TÜRKİYE' nin Yetiştirdiği Değerli Seçkin Komutanı Tuğamiral Cem Aziz ÇAKMAK' ı Sonsuzluğa yolcu ettik. - 23 Temmuz 2015 ADD İstanbul Şubeleri olarak, İstanbul Barosu'nun düzenlediği " Lozan Antlaşması'nın 92. yılı " paneline katılım sağladık. - 24 Temmuz 2015 Heybeliada LOZAN Antlaşmasının 92.yıl dönümü ''KUTLU OLSUN'' etkinliğine katılım sağladık. - 30 Ağustos 2015 ADD Eyüp kaymakamlığının önünde çelenk törenimizi gerçekleştirdik. Zafer bayramının 93'çü yılını kutladık. - 30 AĞUSTOS 2015 ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZ ADD şubelerinin katılımıyla Bakırköy Meydanında yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. - 8 Eylül 2015 ADD İSTANBUL ( Avrupa Yakası) Şubelerinin ve Eğitim-iş İSTANBUL Şubeleri terör saldırılarını ve terörü destekleyenleri lanetliyoruz, basın açıklamasını gerçekleştirdik.
-17 Eylül 2015 ADD Eyüp ,Rami halkı ile ‘ŞEHİTLERE SAYGI / TERÖRE LANET ’ yürüyüşü büyük katılımla gerçekleştirilmiştir. - 18 Ekim 2015 ADD EYÜP Şubesi’nin, Sn. Onur Öymen’in konuşmacı olarak katıldığı geleneksel kahvaltı etkinliğimiz gerçekleştirdik. - 24 Ekim 2015 ADD Eyüp Şubesi’nin aldığı davet üzerine Sn Fikri Demirbaş'ın davetine katılım sağladık. - 29 Ekim 2015 ADD EYÜP CUMHURİYET KUTLAMASI Cumhuriyetimizin 92. Yılını Eyüp Atatürk Anıtı önünde yaptığımız çelenk töreni ile kutladık. - 29 Ekim 2015 ADD EYÜP Karadeniz ( KRT) Tv. 29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI ile ilgili konuşmacı olarak HABER ÖZEL programına katılım sağladım.
-10 Kasım 2015 ADD EYÜP çelenk töreni, Atamızın aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu rahmet, minnet ve şükranla andık.
- 12 Kasım 2015 ADD Sn. Eyüp Kaymakamımız Abdullah DÖLEK bey derneğimizi ziyarette bulundu. - 13 Kasım 2015 İstanbul ADD Şube Başkanları ve üyeleri olarak 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Üzerine Kanun kapsamında düzenlenen
“Atatürk’ün manevi hatırasına basın yoluyla hakaret” suçundan . Akit tv. İçin soruşturma başlatılmasını istedik. - 22 Kasım 2015 ADD EYÜP Türkiye – Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyetinin Düzenlemiş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin 32. Kuruluş Yıldönümü Kutlamasına Yönetimin adına katılımda bulunduk.
- ADD Aralık 2015 ÖZEL GÖSTERİM / Ferhan ŞENSOY, ADD Avrupa yakası Şube başkanlarının düzenlemiş olduğu Özel gösterime çok sayıda tiyatro severler katıldılar.
- 24 Ocak 2016 ADD Avrupa yakası şubeleri; " ADALET ve DEMOKRASİ HAFTASI" Prof .Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu şehitlerimizi saygıyla andık....!!!!


Editör: TE Bilişim