Bayram dönüşü trafik tedbiri... Ağır tonjlı araçlara 24 saat yasak! Bayram dönüşü trafik tedbiri... Ağır tonjlı araçlara 24 saat yasak!
 AYASSOFYA Meydanı'nda bir araya gelen bir grup, bu yıl ikincisini düzenledikleri "Ümmet İftarı" buluşmasında oruçlarını hurma, su, simit ve ayranla açtı.

Kendilerine 'Sabah Namazı Devrimi' adını veren topluluk, başta Suriye olmak üzere, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak amacıyla Ayasofya Meydanı'nda yer sofrası kurdu. Program, Hafız Derda Şanalmış'ın Kuran-ı Kerim okuması ile başladı.

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, "Ümmet İftarı" adı altında akşam ezanının okunmasıyla birlikte hurma, su, simit ve ayranla iftar yaptı. Bu sırada Ayasofya Meydanı'nda bulunan bazı turistlerin de iftar sofrasına oturdukları görülürken, bazılarının da fotoğraf çektiği görüldü.

Düzenlenen iftar programından sonra, "Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" sloganları atıldı. Ardından tekbir getiren grup iftarın ardından dağıld

Editör: TE Bilişim