Eyüp Belediyesi  Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Basın Danışmanı Ali Yiğit hakkında Yeni Akit Gazetesi’nde yer alan “Ak Partili Eyüp’te neler oluyor?” şeklinde ki haberle ilgili yazılı basın açıklaması  yaptı.



Kamuoyunun bilgisine duyuru

Belediyemizin Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Basın Danışmanı Ali Yiğit hakkında Akit Gazetesi’nde yer alan “Ak Partili Eyüp’te neler oluyor?” şeklindeki haber, maksatlı ve iftiraya yönelik bir haberdir.

Eyüp Belediyesi, FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından çalışan 20 kişi ile ilgili soruşturma başlatmış, 16 kişi ihraç edilmiş ve 1 kişi açığıa alınmıştır. Belediye Başkanı Remzi Aydın, hain darbe girişiminde, darbecilerle bizzat mücadele içine girmiş bir 15 Temmuz kahramanıdır.

Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, kişiliği ve geçmişiyle mümtaz bir dava adamıdır. Geçmişinden bugüne kadar FETÖ ve benzeri terör örgütleriyle mücadele etmiş, belediyemizde FETÖ ve artıklarının temizlenmesi konusunda üstün bir çabanın içinde olmuştur.

Basın Danışmanı Ali Yiğit de hayatının her döneminde tüm terör örgütleriyle ciddi bir mücadele içinde olmuş, gazetecilik geçmişiyle de bunu ortaya koymuş bir arkadaşımızdır.

Sosyal paylaşım sitelerindeki bazı etkileşimlerinin “Beğeni” olarak lanse edilmesi, bu mecraları bilenler tarafından “Maksatlı ve ön yargılı” olarak değerlendirilmektedir.

Bilindiği üzere Twitter, daha önce “Favorite” olarak bilinen uygulamasını 2015 Kasım ayından itibaren “Like” şeklinde değiştirmiştir. Bu tarihten önce yapılan “Favlama”lar ise, karşı görüşteki kişileri takip etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Dolayısıyla karşıt görüşteki bazı paylaşımları “Favlamak” bu görüşleri onaylamak anlamına gelmemektedir. Bu tamamen takip ve izleme amaçlıdır.

FETÖ ile ciddi bir mücadele yürüten Eyüp Belediyesi’nde, bu çalışmaları gölgelemek amacıyla yapılan maksatlı ve ön yargılı haber çalışmaları hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 

Başkan Yardımcısı Koçer'in Basın Açıklaması

Maalesef Akit Gazetesi yalan ve iftiraya dayalı paylaşımlara alet oldu

Akit Gazetesi, sosyal paylaşım sitelerinde yaptığımız bazı etkileşimler dolayısıyla, iftira niteliğinde bir haber yaptı. “Ak Partili Eyüp’te neler oluyor” başlığı taşıyan haberde, 2015 ve öncesinde “Faw”ladığımız bazı etkileşimler konu alınarak, algı operasyonu yapılmaya çalışıldı.

Akit Gazetesi’nin bu çabasının beyhude olduğu, FETÖ ile yaptığımız mücadeleyi bilen dava ve yol arkadaşlarımız tarafından yakinen bilinmektedir.

FETÖ bu milletin canına, dinine, malına kastetmiş aşağılık bir suç şebekesidir. Cezasını görüyor, görecek. Ancak FETÖ ile mücadele kılıfı içinde kendi şahsi hesaplarının peşine düşenler, bu mücadeleye zarar veriyor.

Bilindiği üzere sosyal paylaşım sitesi Twitter, daha önce “Favorite” olarak bilinen bölümünü, 2015 Kasım ayında “like” şeklinde dönüştürdü. Twitter kullanıcılarının bildiği “Fava at bekle” şeklindeki yaygın kullanımı, daha sonra “Beğeni” olarak kullanılmaya başlandı. Bu tarihten önce yapılan “Favlama”lar, aynı zamanda karşı görüşteki kişileri de takip etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Dolayısıyla karşıt görüşteki bazı paylaşımları “Favlamak” bu görüşleri onaylamak anlamına gelmemektedir. Bu tamamen takip ve izleme amaçlıdır.

Türkiye, Irak arasında 26 iş birliği anlaşması imzalandı Türkiye, Irak arasında 26 iş birliği anlaşması imzalandı

17 – 25 Aralık 2013 tarihinden 8 Kasım 2015 tarihine kadar geçen süreçte yapılan “Favlama”lar, tamamen takip ve izleme amaçlıyken, twitterin değişiklik kararıyla bir anda “Beğeni”ye dönüşmüştür.

Bizim 2015 ve öncesinde yaptığımız bazı “Fav”lamaların, “Beğeni” olarak servis edilmesi, işte bu değişiklik dolayısıyla böyle anlaşılmaktadır. Bu tamamen maksatlı ve istismara yönelik kötü niyetli bir çabadır.

Esasen bu çabanın, FETÖ’nün her surette görünebilme yeteneğinin bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Çünkü FETÖ, her kurumda farklı kimliklerle faaliyet gösteren bağlıları yoluyla fitneyi ve çatışmayı körükleyen tezviratlar yapmayı bir yöntem olarak kullanmaktadır. Bu maksatlı çarpıtmaların, FETÖ ile mücadelede ciddi bedeller ödemiş bizim gibi insanları suçlamaya kadar genişletilmesi, FETÖ mücadelesini sulandırma arzusuna hizmet eder.

Yapılan bu haberle, FETÖ ile mücadele edenlerin zaafa uğratılmasının hedeflendiği, bu çabadan sadece FETÖ’cülerin faydalanabileceği açıktır. Bu tarz haberler, bu eylemleri yapan kişileri barındıran kurumlar üzerinde de bazı soru işaretleri oluşmasına yol açmaktadır. Bunu yapanların bizzat çalıştıkları kurumlar tarafından sorgulanması gerekir. Düne kadar bazı FETÖ’cü savcı ve polis şeflerinin servis ettiği haberleri yayınlayan gazetecilerin bugün FETÖ ile mücedele eden insanları hedef alan haberler yapması düşündürücüdür.

Bu mesnetsiz ve algı üzerinden operasyon çekmeye yönelik girişimlerin, ne ülkeye, ne ümmete faydası yoktur. Bu tutumu geliştirenlerin başkaları adına farklı kimliklere ve kurumlara hizmet ettikleri ortadadır, milletimiz de buna şahittir.

FETÖ'yü kullanarak hedeflerine ulaşmaya çalışanlar dolaylı olarak FETÖ'ye hizmet ediyor, hakikate ihanet ediyorlar. Bu mesnetsiz ve iftiraya varan içerikleri konu alan haberle ilgili olarak her türlü hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.


Ahmet Turan Koçer / Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı

Editör: TE Bilişim