Dikkat... Bayram tatilinin ilk gününde 651 trafik kazası; 9 ölü yüzlerce yaralı Dikkat... Bayram tatilinin ilk gününde 651 trafik kazası; 9 ölü yüzlerce yaralı
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Yeşilpınar'da yapılacak Külliyeli Merkez Camii projesinin protokolünü imzaladı.



Eyüp İlçesi Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi üzerinde 1986 yılında inşa edilen Yeşilpınar Merkez Camii'nin yaklaşık iki sene önce taşıyıcı kolonlarında ve temelinde çatlaklar meydana gelmişti. Camideki hasar inceleme altına alınarak beton kalitesi ölçümü yapılmıştı. Yapılan incelemelerde risk taşıdığı gerekçesiyle cami geçtiğimiz yıl ibadete kapatıldı. Bunun üzerine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın caminin yeniden ve daha görkemli bir şekilde yapılması için belediyenin ilgili birimlerine talimat vererek proje hazırlattı.



TAM TEŞEKKÜLLÜ YAŞAM MERKEZİ HALİNE GELECEK
Projeye göre yaklaşık 12 bin 500 metrekare civarında kapalı alanı bulunan Yeşilpınar Merkez Camii ve Külliyesi'nin bünyesinde otopark, yüzme havuzu, spor salonları, imam lojmanları, Kur'an kursları, kafeler, sosyal tesisler, bilgi evi, gençlik merkezi, dinlenme alanları, muhtarlık binası, Aile Hekimliği Merkezi ile öğrenci yurdu bulunuyor.



“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KUCAKLAYAN MEKANLAR OLUŞTURUYORUZ”
Başkan Aydın, başkanlık makamında düzenlenen protokol imza programında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Yeşilpınar Merkez Camii 30 yıllık bir camimiz. Vatandaşlarla görüştüğümüzde burada bir külliyeli cami yapılmasını arzuladığımı ifade etmiştim. Geçen süre içerisinde binlik ve 5 binlik planlarını değiştirdik. Bütün plan notları Büyükşehir Meclisi'nden ve Eyüp Belediyesi Meclisi'nden geçti. Bu arada projesini de çizdirdik.

Bütün uygulama projeleri hazır. Bir mahalle için kısaca yaşam merkezi diyeceğimiz, mahallenin tüm ihtiyaçlarının hemen hemen karşılanacağı bir merkez niteliğinde çok muhteşem bir proje hayata geçecek. Bugün ruhsatını imzaladık. İnşallah uygun bir zamanda külliyemiz Yeşilpınar'ımıza ve Eyüp'ümüze hizmet verecek. Bu şekilde belediyemizin öncülük ettiği 5 külliyeli cami projemiz var. İlki bu oldu, arkası da gelecek.



Eyüp halkına hayırlı olsun. Yüzme havuzu, sportif tesisler ve sosyal donatı alanlarıyla hem gençlerimizi hem de tüm vatandaşlarımızı kucaklayan, hitap eden, onların kültürel, sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki mekanlar oluşturuyoruz. Bu çok yönlü mekanlar, yaşayan insanımızın mutlak suretle ihtiyaçlarını karşılayabileceği çok kaliteli mekanlar olacak. Gençlerimizi, halkımızı kucaklıyoruz. Bir ilk olduğunu düşünüyorum, Eyüp Belediyesi bu anlamda öncülük yapacak” dedi.



“ÇOK MUTLUYUZ”
Yeşilpınar Merkez Camii Dernek Başkanı Erman Düğenci ise “Biz de Yeşilpınar semti sakinleri olarak, yıkılması ve yeniden yapılması gereken bir cami olarak görüyorduk ancak beklentilerimizin çok daha üstünde olan bir sürprizle karşılaştık. Buranın sadece ibadethane değil Yeşilpınar halkına kucak açabilecek, rehabilite edebilecek, bir araya getirebilecek bir külliye sürprizini aldık Başkanımızdan. Bu bizi çok heyecanlandırdı. Şimdi daha da heyecanlıyız, artık ilk aşamaya geldik. Bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 



Editör: TE Bilişim