Makam aracını satılığa çıkardı: İsrafı bitireceğiz Makam aracını satılığa çıkardı: İsrafı bitireceğiz
Merkezi Eyüp'te bulunan İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) bünyesinde Türkiye genelinde faaliyet gösteren hanımlar biraraya gelerek Kilis ve Hatay’a hicret etmek zorunda kalan Suriyeli hemcinslerine kadın ve çocuklara özel yardım götürdü.

Tüm Türkiye genelinde İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında faaliyet gösteren hanımlar ve İnsan Vakfı birlikte bir ay önce Suriyeli misafir hanımlar için “Beni en iyi sen anlarsın” yardım kampanyası başlatmıştı.

Yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımları ulaştırmak için İstanbul, Gebze, Sakarya, İzmir, Samsun, Konya, Adana, Van, Kahramanmaraş ve Kayseri’de ikamet eden İnsan ve Medeniyet Hareketi mensubu hanımlar bir araya geldi ve Kilis’e gitti.

Kilis ve Hatay’da yaşayan Suriyeli kadınların ve çocukların acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen kampanya ile Kilis’te 150 bebeğe mama ve 3 aylık bez, 120 anneye de 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak hijyen paketi ile giyim paketi verildi. Annelere ayrıca içinde kahvaltılık ve kuru gıda bulunan 1 aylık gıda paketleri de ulaştırıldı.

Kadınlar için özel hazırlanan hijyen paketlerinin içinde kendilerine yıl boyunca yeterli olacak hijyenik ped, tırnak makası, el kremi, ıslak mendil, ağda, ayna ve tarak bulunuyor. Suriyeli kadınların talepleri doğrultusunda oluşturulan giyim paketinde ise ferace, şal, iç çamaşırı ve tayt bulunuyor.

Yetimhane Ziyareti

İMHli hanımlar daha sonra Hatay Reyhanlı'da bulunan Hamza Hürol Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek orada kalan 35 Suriyeli aileye muhtelif yardımlar ulaştırdı. Hamza Hürol Yaşam Merkezi Yetimhanesinde kalan 125 yetim çocuğa da hediyeler verdi. Yaşam Merkezine gelen Suriyeli hanımlara da özel giyim paketleri dağıtıldı. İMHli hanımlar Hamza Hürol Yaşam merkezine de bağışta bulundu.

Hanımlar son olarak Hatay Kırıkhan’da Hayad Vakfı’nın Suriyeli hanımlara el becerileri kazandırarak, ürettikleri malzemeler ile geçimlerine katkı sağlamalarını amaçlayan eğitim merkezini de ziyaret ettiler.

Konu ile ilgili bilgi veren İMH Hanımlar Birimi Başkanı Meryem Terzi şunları söyledi: “Tüm dünyanın bildiği gibi Türkiye en çok Suriyeli muhacir misafir eden ülke. Misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmayı görev kabul ediyoruz. Biz İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında bulunan kadınlar, Suriyeli kadınların ihtiyaçlarını ve sorunlarını tahmin edebiliyor, onları anlayabiliyoruz. Bu zor günlerde Hatay ve Kilis’te ikamet eden Suriyeli hanımları ziyaret ederek onlara kendilerinden gelen bilgiler doğrultusunda en çok ihtiyaç duydukları malzemeleri ulaştırmak istedik.

Dertlerini dert edindiğimiz, sıkıntılarını yüreğimizde hissettiğimiz Suriyeli muhacir kız kardeşlerimiz için yardım organizasyonlarımız sürecek.

Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak inşallah. İnsan Vakfı ile birlikte Suriyeli muhacir misafirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilişim