Bakan Yerlikaya açıkladı! BOZDOĞAN-29 operasyonunda  DEAŞ şüphelisi 23 kişi yakalandı Bakan Yerlikaya açıkladı! BOZDOĞAN-29 operasyonunda DEAŞ şüphelisi 23 kişi yakalandı
 Eyüp Belediyesi ve STK'ların işbirliği ile düzenlenen Suriyeli Kardeşim yardım kampanyasında toplanan 10 TIR'lık gıda ve ihtiyaç maddesi Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen törenle dualarla yola çıktı. Törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile kampanyaya destek veren STK'ların temsilcileri katıldı. 
Suriye'de kan akmaya devam ederken. dünya sığınmacıların dramına ne yazık ki hala görmezden geliyor. Çok büyük bir lütufta bulunmuşçasına 20 bin sığınmacıyı kabul eden AB üyesi ülkeleri ve diğerleri, Suriyeli vatandaşların sessiz çığlığını yaptığı tören ve resmi açıklamalarıyla gölgede bırakıyor. Türkiye ise, din, mezhep ve siyasi görüş ayırt etmeksizin insan olmanın sorumluluğuyla 2 milyonun üzerindeki Suriyeliye kapısını açarak büyük bir devlet olmanın gerekliliğini yerine getiriyor.



Ortadoğu’nun en büyük, dünyanın da gelişmiş 15 ülkesi arasında yer alan Türkiye, göstermiş olduğu bu davranışla tüm dünyaya önemli bir insanlık dersi verirken, Ege'de, Akdeniz'de ise dünyanın umursamazlığı yüzünden yüzlerce can serin sularda umuda yolculukta yaşamını yitiriyor. 
Bu drama sessiz kalmayan Eyüp Belediyesi ve İHH, "Suriyeli Kardeşim" sloganı ile başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağışları Suriye'ye ulaştırıyor. 10 TIR dolusu gıda ve ihtiyaç malzemeleri Ebu Eyyüb El Ensari Hazretleri'nin diyarı Eyüp'ten Suriyeli kardeşlerlerimiz için yola çıktı.

Dualarla yola çıkan 10 TIR yardım, İHH’nın tüm yardım kamplarına ulaştırılacak. Yardım malzemeleri ağırlıklı Bayırbucak olmak üzere, Kürt ve Arap kardeşlerimizin de barındığı İHH'nın tüm kamplarına dağıtılacak. 5 TIR un, 2 TIR bebek bisküvisi, 1 TIR Eyüplü ev hanımlarının diktiği el işi örgü - yün hırka ve patik, atkı, bere ve battaniye gibi eşyalardan oluşuyor. 2 TIR da muhtelif eşya, araç, gereç, yağ gibi malzemeler yer alıyor. 
Kampanyaya Eyüp Belediyesi'nin yanı sıra İHH, Türkiye Diyanet Vakfı Eyüp Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA, Ensar Vakfı, Öz Kevser Vakfı, Eğitim Bir Sen Sendikası,  AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı ve AK Parti Eyüp İlçesi kadın kolları ve gençlik kolları işbirliği ile gerçekleştirildi. 


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, çok anlamşı bir tören için bir arada olduklarını beliterek başladığı konuşmasında, "Hükümetimiz mazlumlara yardım anlamında dünya çapında bir performans ortaya koyuyor. Her bir mazluma el uzatmak bizim dinimizin gereğidir. Biz Eyüp Sultan olarak ensar olmanın bilinciyle bir kampanya başlattık. Buradaki herkes ensar olmanın bilinciyle hareket ediyor.  Başta İHH oolmak üzere bu kampanyaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarımıza şükrünlarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç da konuşmasında Nisa suresinden örnek vererek yardımların hayırlı olması temennisinde bulundu. Aykaç, "Biz bu yardımları bir anlamda kendimiz için, mahşerde hesabını verebilmek için yapıyoruz gayretlerimiz bunun için.
Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara el uzatmak zorundayız. Başta Sayın Belediye Başkanımız Remzi Aydın olmak üzere bu kampanaya destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından edilen dua sonrasnıda yardım TIR'ları yola çıkarken, kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri de başta Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın olmak üzere yardımda bulunanlara teşekkür ettiler. 
Editör: TE Bilişim