1 Mayıs'da Taksim'in yolları kapatıldı, Emekçilere polis izin vermedi 1 Mayıs'da Taksim'in yolları kapatıldı, Emekçilere polis izin vermedi
TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklere, silahlı PKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlerinin de karşılık verilmesiyle çatışma yaşanırken, PKK'lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalık PKK'lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı. 

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taarruz helikopteri sevk edilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor. 

VALİLİK AÇIKLADI

Tunceli Valiliği, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığ çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yara 2 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca İlimiz Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen 'Şehit J.Kd.Bçvş Hasan Özüberk-92' operasyonu kapsamında terör örgütü mensubu bir grup ile sıcak temas sağlanmış olup çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş ve 2 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

Yaralı askerlerimiz gerekli tedavinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."

Kaynak:Aydinses.com

Editör: TE Bilişim