Eyüp Belediyesi'nin artık geleneksel hale gelen kültür gezileri Nisan ayında başlıyor. Geçtiğimiz yıl Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu bizzat Başkan Aydın tarafından hazırlanmış ve belediye oskarlarında ödüle layık görülmüştü. YHT ile Konya gezisinin yanı sıra Edirne, Çanakkale ve Bursa'ya bu yıl Başkan Remzi Aydın'ın talimatıyla Bolu Göynük de eklendi.

Eyüp Belediyesi'nin muhteşem gezileri Nisan ayında yeniden başlıyor. Edirne, Çanakkale ve Bursa gezilerine ek olarak Türkiye'de ilk kez Yüksek Hızlı Trenle Konya gezisini başlatan Başkan Remzi Aydın, 2016 gezi takvimine Bolu Göynük'ü de ekledi.

Akşemsettin Hazretlerinin Türbesi'nin yer aldığı, mimarisi ile dikkat çeken tarihi Türk evleri ve muhteşem doğası ile Kentsel SİT Alanı ilan edilen yerlerden biri olan Bolu'nun Göynük ilçesi mutlaka görülmesi gereken turistik mekanlar arasında yer alıyor. 

Göynük gezisinde Akşemsettin Hazretlerinin türbesinden Zafer Kulesi'ne, camilerden tarihi hamamlara ve muhteşem mimarisiyle Göynük evlerine kadar keyifli ve bilgilendirici bir güzergah hazırlandı.

Geçen yıl başlayan ve Türkiye'de ilk kez Yüksek Hızlı Trenle yapılan kültür gezisi olma özelliği taşıyarak pek çok belediyeye de örnek olan Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu da bu yıl yine devam ediyor.

Geleneksel hale gelen Edirne, Çanakkale ve Bursa gezileri de yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Eyüplüler bu tarihi şehirlerimizi görme imkanı bulacak.Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kültür gezilerinin memmuniyet oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek,"Eyüp Belediyesi olarak bu çalışmalarımızda da diğerlerinde olduğu gibi vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. 

Çok keyifli, bilgilendirici geziler oluyor. Ata yadigarı şehirlere gidiyoruz. Konya'ya maneviyat dolu bir gezi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da inşaallah Göynük'e gideceğiz ve Akşemsettin Hazretleri'ni ziyaret etmiş olacağız" diye konuştu.

Eyüp Belediyesi'nin kültür gezilerine müracaat 8 Nisan tarihinde sona erecek. Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar Eyüp Belediyesi Beyaz Masa birimine bizzat gelerek ya da 444 30 00 Çağrı Merkezi'ni arayarak kayıt yaptırabiliyor ya da detaylı bilgi alabiliyorlar.

İBB Meclisi 2024 Mahalli İdareler Seçimi sonrası Yeni dönem ilk toplantısını yaptı İBB Meclisi 2024 Mahalli İdareler Seçimi sonrası Yeni dönem ilk toplantısını yaptı




Editör: TE Bilişim