Gündem

Eyüp'te proje kapsamında ücretsiz fidan dağıtıldı

Eyüp'te proje kapsamında ücretsiz fidan dağıtıldı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve Eyüp Belediyesinin ortak çalışması ile Eyüp Meydanında Fıstık çamı ve çınar ağacı fidanı, daha yeşil bir Eyüp için gerçekleştirilen projede, vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Fidan dağıtım programına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ak parti Eyüp ilçe Başkanı Süleyman Aykaç, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya MERE ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eyüp Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, proje kapsamında İlçedeki sitelere ve diğer vatandaşlara 6 ayda 10 bin adet fidan dağıtımını gerçekleştirdi. Fıstık çamları, Eyüp’teki park ve bahçelerin yanı sıra vatandaşların evleri ve sitelerin bahçelerini de süslüyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı açıklamada; “Park Bahçeler Müdürlüğü’müzce başlatılan projede, daha yeşil bir Eyüp için fıstık çamı ve Çınar ağcı fidanı dağıtıyoruz. Gençlerimize ve Çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak için projelerimizi hayata geçiriyoruz…

Sayın Orman Bölge Müdürümüze katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yarın öleceğimizi bilsek bile bugün bir fidan dikelim. Ormanı yaşatki sende yaşayasın.

Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken Eyüp, muhteşem doğası ve mahallelerimizi güzelleştiren yemyeşil parklarıyla bambaşka bir silüete kavuştu” diyerek sözlerini tamamladı