Siyaset

MHP Yeşilpınar temsilciliğinde uyuşturucu bağımlılığı semineri

MHP Yeşilpınar temsilciliğinde uyuşturucu bağımlılığı semineri

Uzman Psikolog Dr. Beste KARABAŞ eşliğinde Yeşilpınar Mah. Temsilciliğimizde vatandaşlarımıza "Uyuşturucu Bağımlılığı ve Korunmanın Yolları" adlı seminer verdi

Toplantıya MHP Eyüp İlçe Başkanı Halil Feyiz oğlu İle İlçe yönetimi,Yeşilpınar Mahalle yönetimmi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Bşkanı Halil Feyizoğlu toplantıya katılımlarından dolayı ilçe yönetimine ve vatandaşlara teşekkür ederek 2016 yılında ve daha sonrası için neler yapabileceklerini anlattı.

Toplantıda Uzman Psikolog Dr. Beste KARABAŞ uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili konferans verdi, Ülkemizdeki ve dünyadaki madde bağımlılığı konusunda açıklama yapan Balcıoğlu bağımlılık insanın beyin işlevinin bozularak işlevsiz hale gelmesidir diyerek sözlerine başladı. Dünyada bağımlılıkla etkin mücadele yöntemleri, bağımlılığın ana sebepleri, uygulamalardaki yanlışlıklar, tedâvilerdeki başarı oranları, yeni yöntemler ele alınarak bu konuda başarıya ulaşılabileceğini söyledi..

Baığmlılık alışkanlıklarından kurtulmakta kolay değildir çeşitli tedavi yöntemi ile ancak kurtarılabilir. Ancak kişi aynı ortama döndüğünde yine bağımlılığı devam etmektedi. Bu nedenle gençlerin bu ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir.

Bağımlılıklardan korunmak için devlet ile aileler birlikde mücadele etmesi gerekmektedir. Bir çok tedavi merkezi olmasına rağmen yeterli tedavi merkezi olmadığ gerçektir. Bu tür konferanslara ailelerin de katılımlarını sağlayarak bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirerek önlem alınması gerekmektedir diyerek sözlerini tamamladı.