Siyaset

Nihat Zeybekçi Girişimci İşadamları Vakfının konuğu oldu

Nihat Zeybekçi Girişimci İşadamları Vakfı'nın konuğu oldu

Girişimici İşadamları Vakfının Konuğu olan Eski Bakan Denizli Millet Vekili Nihat Zeybekçi Son dönem gelişmeler ışığında Türkiye ve Dünya ekonomisini anlattı. Girişimci İşadanları Vakfı'nın düzenlediği proğrama çok sayıda işadamı katıldı.

Vakıf Başkanı Mehmet Koç yaptığı açılış konuşmasında; Proğrama katılan sayın Bakanıma ve misafirlerimize çok teşekkür ederim diyerek; Girişimciliğin önemini vurguladı. Ülkemizin kalkınabilmesi için Girişimciliğe önem vermeliyiz. Girişimcilerimize destek olmalıyız. Var olmak için çok çalışmalıyız. Birlik beraberliğimizi korumalıyız. Ülkemizde meydana gelen olaylar karşısında hep birlikte mücadele ederek bu zor günleri aşmalız diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Zeybekçi hayat hikayesini anlatarak başladığı konuşmada çok öneli konulara değindi. NİHAT ZEYBEKÇİ KİMDİR ? Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961 tarihinde DenizliTavas ilçesinde Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma olan Zeybekçi, tütün işleriyle uğraşan 9,5 dönüm tütün tarlası olan beş çocuklu bir ailenin en küçük oğludur. 7 yaşından itibaren tütün tarlasında ailesi ile beraber çalışmaya başlayan Zeybekçi, İlk ve ortaokulu Tavas’da okudu ve lise öğrenimini Kütahya İmam Hatip Lisesi’nde yatılı olarak gerçekleştirdi.

Bakan Zeybekçi Ekonomiyle ilgili sunum yaptı; Bilgiyi üreten topluluklar birde bilgiyi yöneten topluluklar vardır. Dünyadaki savaşların amacı kendi insanının iyi yaşaması refah seviyesinin yüksek olması içindir. Avrupadaki 100 yıl savaşları Almanlar ile Fransızllar arasında olmuştur. Savaşlardan bir sonuç alamayınca bir araya gelerek oturup anlaşmışlar. Savaşları bırakalım, ülkelerimizin refaf seviyelerini yükseltelim diyerek Avrupanın Ekonomik İşbirliğini kurmuşlar. Daha sonra Şengay birliği kurulmuş. Ülkeler kendilerinin ve birlikte olduğu ülkelerin refah seviyelerini en üst seviyeye çıkararak Dünya ekonomisini yönlendirme çabası içersine girmişlerdir.