EĞİTİM

Simurg yeni eğitim öğretim sezonu açıldı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından projelendirilen ve 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda jüri özel ödülü alan Simurg 5 – 25 Yaygın Eğitim Programı 2017 – 2018 eğitim yılı düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından projelendirilen ve 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda jüri özel ödülü alan Simurg 5 – 25 Yaygın Eğitim Programı 2017 – 2018 eğitim yılı düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı.

Güzeltepe Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen tören, Simurg projesi tanıtım filmi gösterimi ve Simurg öğrencileri ile velilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkıların dinletisiyle başladı.

“3 YILDA 180 BİN KİŞİLİK HİZMET ÜRETTİK”


Başkan Remzi Aydın törende yaptığı konuşmada, Simurg projesinin faaliyete geçmesiyle, 3 yılda yaklaşık 180 bin kişilik hizmet ürettiklerine vurgu yaparak şunları söyledi; “Eğitime gençliğe, dolayısıyla geleceğimize çok güzel yatırımlar yapmışız. Bu hizmetlerimizle geleceğimize emin adımlarla ilerliyoruz. Değerli velilerimiz, öğrencilerimiz emin ellerde. Eyüp Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri'nde yetişen çocuklarımız hem ahlaki prensipler üzerindeki buluşmaları artıyor hem okullarda derslerindeki başarıları artıyor hem de ankadaşlarıyla ve çevreleriyle ilişkileri gelişiyor. Sonuçta hepimizin gurur duyacağı profiller ortaya çıkıyor. Bu konuda velilerimizden övgü ve takdir alıyorum.”

“EYÜPLÜ GENÇLERE ÇOK GÜVENİYORUM”


Konuşmasında gençler için 3 yılda sportif faaliyetler, geziler ve atölye çalışmaları gibi çok sayıda etkinliklerle imza attıklarını ifade eden Başkan Aydın; “Bütün bunlar sizin için. Kişiliklerinizin çok iyi gelişmesi için. Bizler burada sizlere ezbercilik yaptırmıyoruz, bir takım şeyleri dikte etmiyoruz. İstiyoruz ki sizler kendinize güvenin. Ben Eyüplü gençlere çok güveniyorum. Eyüplü gençlerimiz, çocuklarımız özellikle son 3 yılda ciddi oranda atılım yaptılar.

Okullardaki başarıları artmaya başladı, sınavlarda başarılar elde ettiler. Sportif, kültürel ve daha bir çok branşta, şehir dışında ve Uluslar arası yarışmalarda ödül kazanmaya başladılar. Sizlerle gurur duyuyorum. Eyüplü bir genç olmanın gururunu hep beraber yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Aydın ve protokolde bulunan davetliler öğrencilere kitaplarını dağıttılar ve sonrasında gençlik merkezini gezdiler.

Törende öğrencilere Osmanlı macunu, pamuk şekeri ve patlamış mısır gibi yiyecekler ikram edildi. Bina içerisine ise öğrencilerin geçen dönemlerden yaptığı eserlerden oluşan sergi alanı oluşturuldu.

SİMURG GENÇLİĞE DEĞER KATIYOR

Belediye bünyesinde yürütülen bütün eğitim faaliyetleri Simurg’la kurumsallaştı. Simurg Eyüp’ün eğitim markası haline geldi, tüm belediyelerimize model oldu. Simurg, eğitimde bütünlüğün ve sürekliliğin sağlanabilmesi için hayata geçirilmiş bir program olarak gençlerin hayatına değer katıyor. Simurg Eğitim Programları kapsamında; 11 Bilgi Evi ve 4 Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 15 merkezde eğitim veriliyor. 15-25 arası gençler Gençlik Merkezleri'nde, 10-15 yaş arası çocuklar ise Bilgi Evleri'nde eğitimlerine devam ediyor.

Yaklaşık 105 eğitmen ile Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerinde 5 bin öğrenciye hizmet veren Simurg 5 – 25 Yaygın Eğitim Programı, çocukların ve gençlerin kadim değerlerle olan ilişkilerini yeniden tesis etmek ve yeteneklerini keşfetmelerine zemin hazırlamak amacıyla; sürdürülebilir bir eğitim modeli olarak tasarlandı.

YETENEK VE KİŞİLİK GELİŞİMİ

Simurg Yaygın Eğitim Programı’nın en önemli özelliği, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesidir. Faaliyetlerin tümü ‘’kendini inşa etmek ‘’ biçiminde ifade edilen asıl amaca göre kurgulanmıştır. Simurg’un öğrenciye kazandırmayı amaçladığı en önemli bilgi, kişilik bilgisidir. Bunun için benzer yaygın eğitim programlarından ayrılmaktadır. Örgün eğitimi destekleyici hizmetlerle 5-25 yaş arasındaki hedef kitlenin kişilik ve yetenek gelişimine odaklanmıştır.

KALİTELİ EĞİTİM HERKESİN HAKKI

Çalışmalarda öncelikli hedef; her öğrencinin iyi bir eğitim alması, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması. Simurg Yaygın Eğitim Programları, orta ve alt gelir grubundaki ailelerin çocuklarına kaliteli eğitimde fırsat eşitliği sunmaktadır. Orta ve altı başarı düzeyindeki çocuklarımıza daha fazla özen gösterilmekte, aradaki farkın kapatılması önemsenmektedir.

7 DEPARTMAN VE ENTEGRE SİSTEM

Simurg Ev Okulları Evde Değerler Eğitimi, Simurg Bilgi Evleri, Simurg Gençlik Merkezleri, Simurg Genç Akademi, Simurg Çalışan Genç Akademisi, Yedinci Vadi Akademisi
 ve Kılavuz Akademi departmanlarından oluşan Simurg Yaygın Eğitim Programı, iyi tasarlanmış, temelleri sağlam entegre sistemlere dayanmaktadır. Sistem, modelin inşasından, sistemin gelişmesini sağlayacak mekanizmaya kadar pek çok alanı içermektedir.

Simurg’da, yaş gruplandırması ilköğrenim öncesinden başlamakta, okuyan ve çalışan gençleri kapsamaktadır. Yüksek öğrenimdeki gençler için de yol gösterici ve rehber olarak hizmetler sunmaktadır. Simurg’ta, 5’ten 25’e, farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin eğitimine yönelik departmanların yanı sıra eğiticilerin eğitimi için de özel bir departman bulunmaktadır.