TEGV çocuklara nitelikli eğitim desteği için Maraton İzmir’de TEGV çocuklara nitelikli eğitim desteği için Maraton İzmir’de
Eyüp, dizi, reklam ve film sektörünün merkezi olmaya aday bir ilçe olarak bölgesindeki sektörel yapılanmayı teşvik etmeye başladı. Eyüp Işıklar Köyünde kurulan Işıklar Plato Film Stüdyoları ve A Plus Studio gibi tecrübeli ve kaliteli işlere imza atan sektörel firmalar yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladı.



Eyüp'te 2011 yılında kurulan A Plus Studio, reklam, dizi ve sinema sektörü içinde ışık, kamera ve dekor hizmetleri verirken, Işıklar Plato ise, dekor, dizi ve sinema sektöründe önemli işlere imza atıyor. Firma yetkilileri, Eyüp gibi bir ilçede iş yapmanın avantajları olduğunu dile getiriyor.



TRT'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında'yı yapan Işıklar Plato, dizinin platosunu ve dekorunu Eyüp Belediyesi'nin Işıklar Köyünde kurdular.

Dizi, reklam ve film sektörüne ışık hizmeti sunmak için kurulan, Volkan Arslan, Bülent Yavuz, Bülent Sancaklı ve Levent Yiğit ortaklığındaki A Plus Studio, sinema, dizi ve reklam sektöründe önemli projelere imza atıyor. Filmlere ışık seti ve dekor hizmeti veren A Plus Studio yetkilileri, sinema, dizi ve reklam filmlerinde Eyüp'ün doğal ve farklı güzelliklerinden yararlandıklarını dile getirdi.

Çekimlerini Işıklar Köyü’nde yaptıklarını anlatan A Plus Studio yetkilisi Volkan Aslan, “Burada kullanabileceğimiz alan gayet geniş ve işin niteliğini uygun. Aynı zamanda Taksim, Levent gibi merkezlere yakın. Stüdyo olarak ne kadar yalıtım ve teknolojiyi kullansanız da çevrenizin sakin olması her zaman ek bir avantajdır. Sessiz çekimler içinse ideal bir bölge” dedi. 

Editör: TE Bilişim