Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 günlük Aktivizim Kampanyası Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 günlük Aktivizim Kampanyası
15 Temmuz müzesi haline getirilen bölümün açılışını Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile birlikte gerçekleştirdi.

Eyüplü gençlerin temsili olarak hazırladığı “15 Temmuz Sokağı” Eyüp Gençlik Merkezinde düzenlenen bir programla açıldı. Gençlik Merkezi binasının bir bölümüne gençler tarafından hazırlanan sokakta 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ile o geceye ait fotoğraflar yer aldı. Gençler, ayrıca 15 Temmuz'un unutulmaz kahramanlarından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için de bir köşe hazırladı.

Temsili sokağın açılışı için düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Tarihimizde çok önemli günler var, 15 Temmuz da onlardan bir tanesi oldu. 15 Temmuz'u çok iyi bilmemiz lazım. Sokağa dökülen milletimiz, geçmişini çok iyi bilen insanlardı. Şu birliğimizin, huzurumuzun değerini bilmemiz lazım.

Geçmişimize sahip çıkarsak, geleceğimize de sahip çıkarız. Büyüklerimize saygı göstereceğiz, onları çok seveceğiz. Bize gösterilen doğrulara sıkı sıkı sarılacağız. 'Daha iyisini nasıl yaparız?' arayışı içerisinde olacağız. O yüzden 15 Temmuz'u da unutmamamız lazım, 29 Ekim'i de unutmamamız lazım, 23 Nisan'ı da unutmamamız lazım, 1071 Malazgirt'i, 1453'ü unutmamamız lazım ki nereden geldik, kimiz, nereye gidiyoruz bunu bilelim. Hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. İnşallah bizlerin bıraktığı yerlerden sizler devam edeceksiniz.” dedi.

Başkan Aydın ve programa katılanlar konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi sonrası 15 Temmuz Sokağını gezdi.

Editör: TE Bilişim