Eyüpsultan Belediyesi’ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Yolsuzluk soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de aralarında bulunduğu 28 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmanın ayrıntıları merak konusu olurken, belediye binasında da işlem yapıldığı öğrenildi.
İstanbul’da belediyelere yönelik soruşturmalara bir yenisi daha eklendi. Eyüpsultan Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında bu sabah operasyon düzenlendi.
Operasyonun en dikkat çeken gelişmesi ise Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in gözaltına alınması oldu.
Edinilen ilk bilgilere göre operasyon kapsamında 28 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Soruşturmanın kapsamına ilişkin ayrıntıların ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.
BAŞKAN ÖZMEN DE GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında CHP'li Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen de bulunuyor.
Özmen, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Eyüpsultan Belediye Başkanı seçilmiş ve ilçede uzun yıllar sonra belediye yönetiminin CHP'ye geçmesini sağlamıştı.
Operasyonun ardından gözler şimdi soruşturmanın hangi işlemler ve iddialar üzerinden yürütüldüğüne çevrildi.
28 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM
İlk resmi ve haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre soruşturma kapsamında 28 kişi gözaltına alındı. Ancak soruşturmanın tüm ayrıntıları ve şüphelilere yöneltilen somut suçlamaların tamamı henüz kamuoyuyla paylaşılmış değil.
Bu nedenle operasyonun gerekçesine ilişkin yeni açıklamaların savcılık ve emniyet birimlerinden gelmesi bekleniyor.
ÖZMEN HAKKINDA DAHA ÖNCE DE SORUŞTURMA GÜNDEME GELMİŞTİ
Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen'in adı daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gündeme gelmişti.
2025 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Özmen'e ait üç telefon hattının geçmiş dönem iletişim kayıtlarının incelenmesine ilişkin adli karar alındığı kamuoyuna yansımıştı. Söz konusu süreçte Özmen, kendisinin soruşturmada yer aldığını basından öğrendiğini ve konu hakkında bilgisinin bulunmadığını açıklamıştı.
Ancak bugünkü operasyonun söz konusu önceki süreçle doğrudan bağlantısı olup olmadığı henüz resmi olarak açıklanmış değil.
DÜN MUHTARLARLA TOPLANTI YAPMIŞTI
Operasyonun zamanlaması da dikkat çekti.
Eyüpsultan Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Başkan Özmen, 1 Ekim 2026 tarihinde, yani operasyondan bir gün önce, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirmişti.
Toplantıda ilçenin sorunları, mahallelerin ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri ele alınmıştı.
Özmen ayrıca 28 Eylül'de Eyüpsultan'daki toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulunmuştu.
EYÜPSULTAN BELEDİYESİ'NDE YENİ DÖNEM Mİ?
Başkan Özmen'in gözaltına alınmasıyla birlikte operasyonun Eyüpsultan Belediyesi'ndeki yönetim açısından nasıl bir sonuç doğuracağı da merak konusu oldu.
Özellikle 28 şüphelinin kimlerden oluştuğu, hangi işlemler nedeniyle gözaltı kararı verildiği, belediyede arama veya belge incelemesi yapılıp yapılmadığı ve soruşturmanın başka isimlere uzanıp uzanmayacağı önümüzdeki saatlerde netleşecek.
Şu aşamada gözaltı işlemi kesinleşmiş bir suç veya mahkûmiyet anlamına gelmiyor; soruşturma ve adli süreç devam ediyor.
GÖZLER SAVCILIK AÇIKLAMASINDA
Eyüpsultan Belediyesi'ne yönelik operasyon İstanbul'da belediyeler hakkında yürütülen soruşturmalar açısından da yeni bir gelişme olarak kayda geçti.
Başkan Özmen'in gözaltına alınması ve 28 şüpheli hakkında işlem yapılması sonrasında soruşturmanın ayrıntıları bekleniyor.
Savcılığın yapacağı açıklamayla birlikte operasyonun hangi suçlamalar üzerinden yürütüldüğü, gözaltındaki diğer isimlerin kimler olduğu ve belediyedeki işlemlerin kapsamı daha net ortaya çıkacak.




