Yağlıdereliler derneği Zeytinburnu’n da iftar verdi Yağlıdereliler derneği Zeytinburnu’n da iftar verdi
Eyüp Belediyesi kültür Merkezinde Güzeltepe Pirsutan Abdal Derneği El ele el hakka 3. Kuruluş yıldönümü dayanışma konseri düzenlendi. Konserde de Alevi ve Bektaşi kültürünün önemi anlatıldı. Sanatçılar eşliğinde Halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı. Misafirlere ikramda bulunuldu.



Konsere Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, CHP İl Başkan yardımcısı Av. Muhterem Aktaş, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, CHP Meclis üyesi Kemal Şahin, Kastamonu Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Selami Çelebioğlu, İşadamı Emin Atmaca ve davetliler katıldı.

Güzeltepe Pirsutan Abdal derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya yaptığı konuşmada;

 Bizim herkesin bildiği eşit yurttaşlıktan başka talebimiz yoktur. Dini dili ırkı ne olursa olsun iyi insan iyi insandır. Biz el ele el hakka diyoruz. Şimdi huzurun Başkenti söylemi var güzel bir söylem, biz dedik ki; Huzur ancak paylaşınca olur. Türkiyenin bölünmemesi için yapılacak tek şey paylaşımdır. Bölünerek değil paylaşarak birlikte olacağız.

 Paylaşımda  eşitlikten geçer. Eşitlikte herkesin hak ettiği gibi olmalıdır. Alevilerde herhangi inanca bir camiye karşı kurulmuş  değildir. Yani herkes kendi inancını yaşasın. Eğer ben komşumun dilini, inancını, bilmiyorsam o benim ayıbımdır. Ben onun, oda benim inanancıma saygılı olmamız birlikte yaşamamız lazımdır.

Şimdi burada bizi kırmayıp davetimize katılan Sayın Belediye başkanımız Remzi Aydın'a çok teşekkür ederim. Cem evi taleebimize yardımcı olmaları dileğimizi bildiriyorum, desteklerini bekliyorum. İktidar olarak bizi desteklemeleni talep ediyorum, herkese teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

 Eyüp Belediye Başkanı  Remzi Aydın konuşma yaptı ve kendisine plaket takdim edildi ;
Çok teşekkür ediyorum sevgili canlar, Geçen senede burada böyle bir toplantıya katılmıştım. Geçen senede ilk defa Eyüp Belediyesinin salonunda yapılan toplantının bu sene ikincisini yaptık, inşallah. Geçen sene bir temennide bulunmuştum. 

Salonu biraz daha doldurun diye, Bu sene görüyorum ki biraz daha dolmuş görünüyor. Seneye biraz daha dolacak inşallah. Hep birlikte çalışacağız çaba göstereceğiz. 

Bu memleketin bu ülkenin bu şehrimizin farklılıkları esasında bizim zenginliğimizdir. Hepsi bizim zenginliğimizdir. Hepinizi Belediye Başkanı olarak sevgi ile kucaklıyorum; saygılar sunuyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim