İş güvenliği riski yüksek alanlarda çalışanlar ile emniyet ve ordu mensuplarına olası kaza ve travmalarda büyük destek sunacak mikro cerrahi alanındaki gelişmeler ülkemize büyük değer katıyor. 

Dünyanın sayılı merkezlerinde yıllardır yapılan ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1. İleri Mikro Cerrahi Kursu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Gaziosmanpaşa Hastanesinin ev sahipliğinde gerçekleşecekti.

Büyük bir laboratuvar ortamına dönüştürülen konferans salonu içinde, Ülkemizin yetiştirdiği El Mikro cerrahi alanında uzman olan Prof. Dr. Bülent Özçelik’in yönetiminde 7 kişilik Plastik cerrahi ve ortopedi hekiminin eğitim aldığı 40 saatlik bu çok özel kurs programı, yakın gelecek için umut vadediyor

Öyle ki; iş veya sosyal hayatta herhangi kaza sebebiyle uzvunu kaybeden kişiler kadar, emniyet ve ordu mensubu gazilerin de yüzünü güldürecek uygulamaların ve operasyonal işlemlerin teorik ve pratik çalışmaları 5 gün boyunca devam edecek.

Kursun Eğitim Başkanı Prof. Dr. Bülent Özçelik uzun yıllardır dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan ve geçmiş yıllarda Türk hekimlerinin de oraya giderek eğitim almak zorunda kaldığı bu kursun, bugün ülkemiz hekimlerince vatanımızda yapılmasının önemli ve değerli bir gelişme olduğunu vurgularken, ‘Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, savaşta veya kazada yaşanası olası uzuv travmaları ya da kayıplarına en ileri teknoloji ile müdahale ederek engelli olma halinin ortadan kalkması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız’ diye konuştu.

Vücuttaki Toksinleri Temizleyen Besinler! Vücuttaki Toksinleri Temizleyen Besinler!

Plastik Cerrah ve Ortopedi Uzmanlarının yanı sıra; Genel Cerrahi, Üroloji ve Organ Nakil uzmanlarının da ileri mikro cerrahi eğitimleri alacak olmasının bu uzmanlık alanında Türkiye ‘deki sağlık hizmetlerine önemli değer katacağı vurgulandı.