CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için AKP Genel Merkezi'ne geldi. Özel'i AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Ekran Resmi 2024 05 02 23.16.46

AKP ile CHP arasında uzun yıllardır yapılamayan görüşme bugün gerçekleşti. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Özel ve Erdoğan'ın görüşmesi 16.10'da başladı. Yaklaşık 1 saat 35 dakika süren görüşmenin ardından hiçbir açıklama yapılmadı.

Ekran Resmi 2024 05 02 23.16.33
Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sonrası bir ana muhalefet lideriyle yaptığı ilk yüz yüze görüşme olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel'in görüşme yeri ve saati belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel'in görüşme yeri ve saati belli oldu

Görüşmede nelerin ele alınıp konuşulduğu merak edilirken, Yeni Anayasa ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu kulislerde konuşuluyor.

AKP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Görüşmenin ardından AKP'den ilk açıklama parti sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

"DİYALOĞUN DEVAM ETMESİ..."

Çelik yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir" ifadelerini kullandı.

Editör: Murat AYDIN