İsrail katliam yapıyor(!) Şehit sayısı 126'ya yükseldi İsrail katliam yapıyor(!) Şehit sayısı 126'ya yükseldi
  Ermenistan temas hattında yaşanan sıcak çatışmalar güne damgasını vurdu. Temas hattında ateşkesin sağlandığı 1994 yılından bu yana en şiddetli çatışmalar yaşandı. Ermenistan sivil hedefleri vurdu. 



Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef alması üzerine, Azerbaycan silahlı Kuvvetleri karşı atağa geçti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, temas hattındaki çatışmalarda sivil halktan ölen ve yaralananlar olduğu belirtirken, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nce karşı hamleye geçildiği ve stratejik öneme sahip bazı noktaların kontrol altına alındığı belirtildi. 

Çatışmalarda Ermenistan’a ait 6 tank, 15 topçu bataryası ve takviye düzeneklerinin imha edildiği, 100’den fazla Ermeni askerinin de öldüğü ve ya yaralı olduğu bildirildi. 



Çatışmada, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinden 12 askerin şehit olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, 1 adet Mi-24 helikopterin vurulduğu, 1 adet tankın da mayın patlaması sonucu kullanılamaz hale geldiği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev’i aradı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak, şehit olan askerlerle ilgili taziye dileklerini iletti. AGİT Misk gurubu eş başkanları tarafları çatışmaları derhal durdurmaya ve sağduyulu davranmaya çağırdı. 


Editör: TE Bilişim