İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde yayaların üzerine araç sürüldü, bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi yaralandı. 3 saldırganın da etkisiz hale getirildiği açıklandı.


MİNİBÜSLE YAYALARIN ARASINA DALDI

ngiltere'nin başkenti Londra bir kez daha terör korkusu yaşandı. Londra köprüsü üzerinde beyaz bir minibüs, köprü üzerinde yürüyen yayaların arasına daldı, bıçaklı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 6 kişinin öldüğünü ve en az 20 kişinin yaralandığını duyuran Londra polisi, Londra Köprüsü'nde yaşanan olayın yanısıra Borough Market ve Vauxhall'da yaşanan olaylara da müdahale edildiğini bildirdi. İngiliz polisi, 3 saldırganın vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan Borough Market bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı.

Bu bölgedeki bıçaklı saldırı olayına müdahale edildiği bildirildi. Öte yandan bölgeden patlama sesleri duyuldu.

LONDRA POLİSİ: ÜÇÜNCÜ OLAY BAĞLANTILI DEĞİL

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurmuştu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldırıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

İNGİLTERE BAŞKANI MAY: TERÖR SALDIRI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, "Olayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" dedi. May, bu sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

Saldırıdan sonra May ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede ikili, saldırıya ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

"BÖLGEYE GİRMEYİN" UYARISI

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı.

KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

"YOĞUN SİLAH SESLERİ DUYULDU"

Türkiye'nin  varoluşu; 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun Türkiye'nin varoluşu; 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun

Başka bir görgü tanığı ise, bölgede 10 dakika kadar silah sesi duyulduğunu ve olayların bu çatışma seslerinden sonra başladığını öne sürdü.

TURİSTİK ÖNEME SAHİP

Londra Köprüsü, özellikle kenti ziyaret eden turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, tarihi köprüyü fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

GEÇTİĞİMİZ MART AYINDA YİNE YAYALARIN ÜZERİNE ARAÇ SÜRÜLMÜŞTÜ

Londra'da  22 Mart'ta da  Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği  Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını,  Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç,  İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Editör: TE Bilişim