Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce, ''Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım, başaramadık." dedi. İnce'nin seçime 3 gün kala adaylıktan çekilme kararına hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı kanadından peş peşe açıklamalar geldi.

İnenin açıklaması Türkiye'de siyasetin gündemini oluşturdu. İstifa tartışma konusu olarken neden istifa ettiği konusunda değişik iddialar ortaya atıldı. Bir taraftan Baykal'a yapılan kaset iddiası gibi İnce'nin de kasetlerinden bahsedilirken, bir taraftanda Rusya'nın Türkiye siyasetiyle ilgili bir oyunu olduğu, kasetlerin mantaj yapıldığı iddiaları ortaya atıldı. Muharrem İnce'nin tutursızlığı ise, "kendine gvenen bir insan kasetle bu görevden istifa etmez " yorumlarına neden oldu. 

İşte Muharrem İnce'nin çekilme kararı sonrası liderlerden gelen açıklamalar...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce, ''Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım, başaramadık. 'Saraydan para aldı çekilemez' diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan, bu sahte dekontlardan, bu montajlardan korktuğum falan yok.'' dedi.

İnce'nin seçime 3 gün kala adaylıktan çekilme kararına hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı kanadından peş peşe açıklamalar geldi. İşte Muharrem İnce'nin çekilme kararı sonrası liderlerden gelen açıklamalar...

Cumhurbaskanıerdgoan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendirirken, karara üzüldüğünü söyledi. "Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi." açıklamasını yapan Erdoğan, "Bay Kemal neyle geldi; kasetle geldi. Şimdi de cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı? Herhalde o da şöyle yarın bilemediniz öbür gün ortaya çıkar." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin seçime 3 gün kala adaylıktan çekilme kararına ilişkin, "Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin." çağrısında bulundu.

Sosyal medya paylaşımına Barış Manço'nun "Halil İbrahim Sofrası" şarkısını ekleyen "Kılıçdaroğlu, "Benim çağrım hala geçerli." diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin…"

KILIÇDAROĞLU'NDAN RUSYA'YA SERT MESAJ
İnce'nin adaylıktan çakilmesi sonrası akşam saatlerinde Twitter'dan yeni bir paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, son dönemde sosyal medyada yer alan sahte içerik ve kaset iddialarından Rusya'nın sorumlu tuttu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, "Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. " dedi.

Gaziosmanpaşa'da Usta'nın 100 Proje tanıtımına yoğun katılım Gaziosmanpaşa'da Usta'nın 100 Proje tanıtımına yoğun katılım

"Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız. " ifadesini kullandı.

meral aksener

MERAL AKŞENER'DEN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Star TV yayınında Muharrem İnce'nin kararını değerlendirdi. Akşener, "İstifasına elbette saygı duyuyorum. Ama istifasına götüren belden aşağı vuran, kendisinin de ifade ettiği, bu tür konuların Türkiye açısından artık bitmesi gerektiğini, çok çirkin olduğunu ifade etmek isterim." dedi.

SİNAN OĞAN'DAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine ilişkin, "Bu Türk siyasetinde hiç de görmek istemediğimiz, Türk siyasetinden artık defetmeye hepimizin uğraş verdiği bu tür operasyonlar maalesef ki Sayın İnce'nin başına geldi. İnce'nin bu bir sağlık sorunu yaşamasına da sebep oldu. O açıdan Sayın İnce'ye ben geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum." dedi.

BAKAN BOZDAĞ'DAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine ilişkin, "Bunun arkasında kimlerin olduğu açık kaynaklardan da açıkça gözüküyor. Çok net söylüyorum, bunun tek hedefi pazar günkü seçimi etkilemektir. Yapanlar, yaptıranlar gördüler ki Kılıçdaroğlu kaybediyor. Sayın İnce çekilirse çektirilirse kazanabilme ihtimalleri var diye düşünüyorlar ama bu da mümkün değil. Yani bu millet terör örgütlerinin desteklediği birini iktidara taşımaz." dedi.

soylu

BAKAN SOYLU'DAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnce'nin adaylıktan çekilmesinden muhalefeti sorumlu tuttu. 

Soylu, "Biraz böyle hırçın davranmayı, aynı zamanda kendi mağduriyet alanını oluşturmayı severler. O mağduriyet alanından da oy devşirmeye çalışırlar. Şimdi mağduriyet alanı oluşturmayı seviyorsun da adamı yine FETÖ entrikasıyla beraber devre dışı bırakabilmek için elinden gelen gayreti de ortaya koymuşsun. Tamamen ortada. Şimdi Muharrem İnce adaylıktan çekildi. Hani niçin çekildi? Yani insan bir adaylığa çıkar. Bunun mücadelesini verir. Seçime 3 gün kala adaylıktan çekilir. Niçin çekilir?" değerlendirmesinde bulundu.

BBP LİDERİ DESTİCİ'DEN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de İnce'nin adaylıktan çekilme kararı hakkında, "Neticede rahmetli Baykal nasıl genel başkanlıktan alaşağı edilip Kılıçdaroğlu gelmişse, bugün de Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmek zorunda kalmış ve adeta Kılıçdaroğlu'nun önü açılmaya çalışılmıştır ama milletimiz bunlara izin vermeyecektir." dedi.

İNCE'YE VERİLEN OYLAR NE OLACAK?
Yurt dışında oy verme işlemi tamamlandığından, seçimlerin ilk turu için İnce'ye verilen oylar geçerli olacak.

Pazar günü seçmenin önüne gelecek pusulalarda da İnce aday olarak yer alacak. Aldığı oylar yine geçerli olacak. İnce adaylıktan çekildiğine dair resmi başvurusunu yaparsa Yüksek Seçim Kurulu kullanılan oylara ilişkin karar alabilecek.

Editör: Murat AYDIN